A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Non-static method Videoplayer::usage() should not be called statically, assuming $this from incompatible context

Filename: videoplayer/pi.videoplayer.php

Line Number: 19

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Non-static method Imgsizer::usage() should not be called statically, assuming $this from incompatible context

Filename: imgsizer/pi.imgsizer.php

Line Number: 11

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Non-static method Low_random::usage() should not be called statically, assuming $this from incompatible context

Filename: low_random/pi.low_random.php

Line Number: 9

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/2/d/dansitrondelag/www/logginn/codeigniter/system/core/Exceptions.php:166)

Filename: core/Common.php

Line Number: 424

Dans i Trøndelag

Anti-Entropi


Vises DKS møtesplassen, Nord-Trøndelag Teater, Stiklestad Nasjonale Kultursenter


29.04.14. Kl 1315


Man og kvinne i sterkt samspill.

Matias Rønningens og Else Margrete Sveinsson i en rørende duett som vi ønsker gi flere anledning å oppleve.

Om Anti-Entropi

To personer deler scenen, en mann og en kvinne. Begge bærer med seg sine egne ideer og intensjoner, og møtes i forlengede øyeblikk hvor det kroppslige språket er den eneste kommunikasjonen. Flere lag av betydning veves over i hverandre og det komplekse vokser fram fra det enkle. Samspillet mellom musikken og dansens tvetydighet lar en gjenkjennelig historie vokse frem fra de dynamiske og vakre bevegelsene.

Duetten Anti-Entropi kom ut fra en spesifikk interesse av å bruke abstrakte bilder og bevegelse for skape en følelse av en historie, hvor formidlingen springer ut av utøvernes opplevelse av dansen. Entropi er forfall og forråtnelse, naturens søken etter likevekt. Anti-Entropi er strukturene som vokser fram i naturen, som liv.

 Anti Entropi er ved flere anledninger vist til et yngre publikum de har respondert med nysgjerrighet, undring og begeistring. Abstraksjonsnivået i forestillingen er balansert opp mot fysikalitet, musikk og formidling på en måte som gir utrente øyne en sjanse til å oppdage samtidsdansen.

Dans i Nord-Trøndelag viste i 2011 Anti Entropi i en tredelt forestilling. Duetten fikk vekket følelser og rørte helt klart ved publikum. Forestilling viser man og kvinne som likeverdige i et sterkt samspill.

Les mer
Medvirkende:

Koreografi og dans:

Matias Rønningen og Else Margrete Sveinsson

Lysdesign og teknikk: Svein Inge Neergård

Produsent: Dans i Nord-Trøndelag

Foto: Leif Arne Holme

Matias Rønningen

Matias er en dansekunstner som kommer fra Namsos i Nord-Trønderlag. Han er utdannet fra Kunsthøyskolen i Oslo, og har siden jobbet som frilans danser og koreograf. Som danser har han jobbet med blant andre Nasjonalballetten, Panta Rei Danseteater, Kari Hoaas, Dansdesign, Eivind Seljeseth og Suzie Davies/Mattias Ekholm, og har siden 2011 jobbet med Ingun Bjørnsgaard Prosjekt. Som koreograf har han skapt Anti-Entropi (2011) og nyligere sin første helaftens forestilling Forandre (2013).

Else Margrete Sveinsson

Else Margrete er utdannet fra Den Norske Balletthøyskole og The Ailey School i New York. Else har siden jobbet som frilans dansekunstner i Norge. Hun har jobbet med kompaniet Moving Art i Bodø fra 2008 til 2010, og har jobbet med Matias Rønningen i Anti-Entropi (2011) og Forandre (2013), i tillegg til å ha jobbet med Marit Loe Bjørnstad i soloen For Else (2012).