A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Non-static method Videoplayer::usage() should not be called statically, assuming $this from incompatible context

Filename: videoplayer/pi.videoplayer.php

Line Number: 19

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Non-static method Imgsizer::usage() should not be called statically, assuming $this from incompatible context

Filename: imgsizer/pi.imgsizer.php

Line Number: 11

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Non-static method Low_random::usage() should not be called statically, assuming $this from incompatible context

Filename: low_random/pi.low_random.php

Line Number: 9

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/2/d/dansitrondelag/www/logginn/codeigniter/system/core/Exceptions.php:166)

Filename: core/Common.php

Line Number: 424

Dans i Trøndelag

Festivalproda med Jon Filip Fahlstrøm


Sal A, Inderøy VGS


25. - 26. juni kl. 15.00 - 16.30

Vi arrangerer PRODA-klasser under Kortreist dansefestival 2014 med Jon Filip Fahlstrøm

Om Jon Filip Fahlstrøm og klassen

 

Jon Filip har fått bred erfaring innen dans, scenekunst, musikk, samarbeid og kreativt arbeid. Han karakteriserer seg selv som en fysisk og atletisk danser som liker å bruke elementer av akrobatikk sammen med bevegelse.

 

Han har utarbeidet og jobber fortsatt med forskjellige tilnærminger til det å sammenføre den mentale bevisstheten med den fysiske utfoldelsen. Når det kommer til kreativt arbeid søker han etter måter å forske på bevegelsens uttrykk. Grunnpunktene i undervisningen heter:

 

Energiøkonomisering

Dynamikknyansering

Assosiering

 

Oppvarmingen starter med å forsøke å forberede kroppen ved å la den avspennes gjennom en lang, gjerne 15 – 20 minutters improvisasjon over det å riste alle musklene i kroppen. Man starter med å initiere bevegelsen fra føttene og fortsetter suksessivt opp gjennom alle kroppens ledd helt opp til hodet. Gjennom det søker vi å bli varme samtidig som muskulaturen får en avspenning og nervesystemet blir aktivert.

 

Den andre delen av oppvarmingen består i en improvisasjon rundt å sirkulere leddene. En starter fra hodet og jobber seg gradvis nedover til føttene igjen. Målet med dette er å finne detaljert bevegelse som hjelper til med å myke opp og å smøre leddene ved å aktivere innsprøytingen av leddvæske. Dette minsker faren for leddskader i det senere arbeidet. Etter dette gjør vi en kort avspenning og registrering av kroppen og de indre prosessene som; pust, nerveimpulser, blodgjennomstrømning og puls.

 

I improvisasjonen er hovedfokuset å frigjøre seg fra styrende selvsensur ved å bevisstgjøre seg øyeblikket og å være oppmerksom på forskningen. For å gjøre det må en trene en hukommelse ovenfor hva en nettopp har gjort, slik at man kan gjenkjenne når en repeterer mønstre for så å kunne bryte dem noe som i neste ledd tar en til forskning og utvikling.

 

Klassen avslutter med repertoar som er hentet ut fra Jon Filips flerårige samarbeid med koreograf Sidi Larbi Cherkaoui i Cherkaouis kompani Eastman.