A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Non-static method Videoplayer::usage() should not be called statically, assuming $this from incompatible context

Filename: videoplayer/pi.videoplayer.php

Line Number: 19

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Non-static method Imgsizer::usage() should not be called statically, assuming $this from incompatible context

Filename: imgsizer/pi.imgsizer.php

Line Number: 11

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Non-static method Low_random::usage() should not be called statically, assuming $this from incompatible context

Filename: low_random/pi.low_random.php

Line Number: 9

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/2/d/dansitrondelag/www/logginn/codeigniter/system/core/Exceptions.php:166)

Filename: core/Common.php

Line Number: 424

Dans i Trøndelag

Høst-Proda Nord Trøndelag


Turneteatret, Blackbox

Vi arrangerer høst-proda med våre flotte residensgjester og tilbyr 3 uker med et mer intensivt tilbud.

Improvisasjon med Alexander Aarø
01.10.18 kl 09.00-10.30
03.10.18 kl 09.00-10.30

Klassisk ballett med Elisabeth Holth
09.10.18 kl 09.00-10.30
11.10.18 kl 09.00-10.30

Yoga med Live Strugstad
15.10.18 kl 09.00-10.00

Alle klasser holdes i Turneteatrets Blackbox.

Om pedagogene og klassene:

Om Ballettklassen:
Elisabeth Christine Holth har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO). Etter endt utdanning dro hun til kompaniet ved Conservatoire National Supérieur de musique et danse de Lyon, under ledelse av Jean-Claude Ciappara. Der danset hun verk av William Forsythe, Julien Ficely og Pierre Darde. Hun har også vært knyttet Den Norske Nasjonalballetten under ledelse av Espen Giljane og Ingrid Lorentzen, og prosjekter i Tyskland, England og Frankrike.
Som freelancer har hun også jobbet med Karlsen/Pratt, Company B. Valiente, Yaniv Cohen, Inamorata Dance Company og Odd Johan Fritzøe.
Elisabeth ønsker at i ballettimen kan du finne glede i denne gitte formen, jobbe med musikalitet, teknikk og rommet, men også finne den skjulte friheten som ligger i bevegelsene.

Om Improvisasjonsklassen:
Alexander er en samtidsdanser med en spesiell interesse for pardans og forskjellige kunstuttrykk. Han begynte å danse norsk folkeswing og cubansk salsa mens han studerte musikkvitenskap. Siden den gang har han vært innom de fleste pardansteknikker i tillegg til å ha jobbet med skapende arbeid. Han studerte ved Rick Odums Institutt (IFPRO) i Paris og Norges Balletthøyskole i Oslo hvor han tok Bachelor i Dans med pedagogikk. Han har jobbet i Oslo, Paris, New York, Bangladesh, Nuuk (Grønland) og Østerlen i Sverige som danser og koreograf og jobber for tiden med eget skapende arbeid, og med koreografene Odd Johan Fritzøe, Karstein Solli Produksjoner og HLM Produksjoner.
Klassen kommer til å bestå av en oppvarming bestående av enkle stående taichi-øvelser, improvisasjon og noe par-arbeid.
Senere i klassen kommer vi til å jobbe improvisatorisk og fritt med bevegelsesmateriale/repertoar.

Om Yogaklassen:
Live Strugstad er bosatt på Inderøy og jobber som dansekunstner i ulike engasjement som danser, koreograf og pedagog. Hun har en bachelor i samtidsdans fra London Contemporary dance school (2001) og har PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) fra HiNT. Live tok i 2017/18 grunnleggende lærerutdanning i Yoga ved Zenit i Trondheim. Hun startet Bølgen Yoga på Inderøy våren 2018 og har tidligere undervist Yoga for dansere, på Fresk treningssenter og på Sund folkehøyskole.
Klassen følger ingen bestemt yogaretning men henter inspirasjon fra blant annet lyengar-tradisjonen, en form for Hatha yoga som har fokus på detaljer, presisjon og justering gjennom holdning (asana) og pustekontroll (pranayama). I klassen jobber vi med å utvikle styrke, mobilitet og stabilitet. Klassen har et rolig tempo der plassering, pust og tilstedeværelse har ekstra fokus. Timen vil også har element av restorative-yoga, meditasjon og mindfulness.

Proda er et gratis treningstilbud for profesjonelle dansere som er medlem av Proda. 
For mer informasjon og søknad om adgang se www.proda.no