A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Non-static method Videoplayer::usage() should not be called statically, assuming $this from incompatible context

Filename: videoplayer/pi.videoplayer.php

Line Number: 19

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Non-static method Imgsizer::usage() should not be called statically, assuming $this from incompatible context

Filename: imgsizer/pi.imgsizer.php

Line Number: 11

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Non-static method Low_random::usage() should not be called statically, assuming $this from incompatible context

Filename: low_random/pi.low_random.php

Line Number: 9

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: max_user_recipients

Filename: freeform/mod.freeform.php

Line Number: 164

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Illegal string offset 'form_name'

Filename: freeform/mod.freeform.php

Line Number: 3238

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/2/d/dansitrondelag/www/logginn/codeigniter/system/core/Exceptions.php:166)

Filename: core/Common.php

Line Number: 424

Dans i Trøndelag

Parkour-workshop for ungdom


Akset


29.06. kl. 1100-1600
30.06. kl. 1100- 1500
Lunsj: Kl. 1200-1245

Meld deg på her!

Workshop i Parkour, lek og dans under Kortreist Dansefestival 2017

I denne workshopen kommer vi til å leke, vi kommer til å bli sterkere, deltagerne kommer til å få et innblikk i bevegelsesverdenen som Julius og Gerd Kaisa forsker og lever i, og de kommer til å bli introdusert til noen av parkourens grunnprinsipper og -teknikker. 
 
Parkour er en bevegelseskunst hvor kreativitet, personlig utfordring og mestring, samhold og styrke er nøkkelpunkter. For å kunne hoppe langt må man trene bena. Når du mestrer nye utfordringer, blir mentalt sterkere, når du blir sterkere selv kan du hjelpe andre, når du hjelper andre blir samfunnet rundt deg sterkere. "Être fort pour être utilité", å vær sterk for å være nyttig er en viktig del av parkourtreningen som vi alltid har med oss.
 
Kortreist Dansefestival ønsker at workshopen skal ha et  aspekt av integrering da vi retter det til både deltakere gjennom flyktingetjenesten og til ungdom utom dette. Vi ønsker også å samordne workshopen med et kurs i skateboard gjennom Inderøysommer, slik at ungdommene i de ulike gruppene kan møtes.
Gerd Kaisa og Julius har ønsker gjerne at personal fra boliger eller andre som følger opp ungdommene i hverdagen kan delta fysisk i workshopen. De har erfaring av at dette gir en økt og positiv felles erfaring og opplevelse i gruppa.
 

Sted: Oppmøte Akset (Inderøy kulturhus) - Kurset gjennomføres utendørs

Klær: Treningsklær etter vær og utendørs  treningssko (best med tynn såle), vannflaske og matpakke (torsdag).

Målgruppe:ca. 15-18 år

Antall deltakere:15

Pris:kr 700,- per deltaker

Prisen inkluderer lunsj på fredag.

Påmelding:Seinest 01.06.17 

Youtubelink fra tidligere kurs 

Les mer

Presentasjon av Julius og Gerd Kaisa:

Julius og Gerd Kaisa har jobbet sammen i tre år, både som utøvere og som pedagoger i workshops hvor de tar utgangspunkt i kombinasjonen lek, dans og parkour. De har undervist for både barn, ungdommer og voksne, og har reist rundt med workshoper under DKS i Finnmark de siste to årene. I 2014 deltok de i et prosjekt under Vennskapsby Tromsø-Gaza hvor de jobbet over skype med parkourutøvere og dansere i Gaza. Parkour, Freerunning eller Arte Du Déplacement (ADD), er den superpopulære idretten hvor du ser spreke mennesker klatrer, hopper, løper og gjør triks ute bymiljøet. I møte med dansens kreative og utforskende verden har vi funnet en felles interesse for bevegelser som inneholder både flyt og eksplosivitet. Vi jobber med bevegelser som kan minne om både capoeira og breakdans, og  bevegelser som går opp og ned av gulvet, samt oppned på gulvet.

Gerd Kaisa Vorren er danser, koreograf og lærer for Tromsø. Hun tok sin utdannelse i London og har siden den gang jobbet som frilanser med base i Norge. For fem år siden kom hun i kontakt med parkour og lagde sammen med den danske parkourgruppen Street Movement forestillingen "The Games We Play" som premierte høsten 2013. Forestillingen var den første av sitt slag som blandet bevegelseskunsten parkour med dans. I 2015 tok hun en instruktørkvalifikasjon i parkour.

 

Julius Hjernø er parkourutøver og har en utdannelse i Leisure management som han bruker til å fremme parkour. Han har trent parkour i neste ti år under Street Movement, og har undervist for gruppen i mange år. Julius har jobbet mye som utøvende i forskjellige shows, han jobber som stuntmann, og i 2014 ble han fast utøver i "The Games We Play". 

MELD DEG PÅ!