A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Non-static method Videoplayer::usage() should not be called statically, assuming $this from incompatible context

Filename: videoplayer/pi.videoplayer.php

Line Number: 19

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Non-static method Imgsizer::usage() should not be called statically, assuming $this from incompatible context

Filename: imgsizer/pi.imgsizer.php

Line Number: 11

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Non-static method Low_random::usage() should not be called statically, assuming $this from incompatible context

Filename: low_random/pi.low_random.php

Line Number: 9

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/2/d/dansitrondelag/www/logginn/codeigniter/system/core/Exceptions.php:166)

Filename: core/Common.php

Line Number: 424

Dans i Trøndelag

Uke 25, 26 og 32


Fire pedagoger i Yoga og samtidsdans

Sommer-PRODA 2017

Sommerprogrammet 2017 er klart! Velkommen på klasse!

UKE 25:

Samtidsdans med Jon Filip Fahlstrøm og Terje Tjøme Mossige

Sted: Festsalen, Sund Folkehøyskole.

 

21. juni kl. 10.00 – 11.00: Jon Filip Fahlstrøm

 

22. juni kl. 10.00 – 11.00: Jon Filip Fahlstrøm

 

23. juni kl. 10.00 – 11.00: Terje Tjøme Mossige

 

UKE 26:

Ashtanga-yoga med Steinar Kvam under Kortreist dansefestival 2017

Sted: Peers Hus

Pris: 150 kr/Gratis for profesjonelle dansere.

 

29. Juni kl. 9.30 – 11.00

 

UKE 32:

Samtidsdans med Marianne Kjærsund

Sted: Inderøy VGS/Akset

 

7. August

kl. 10.00 – 11.30: Samtidsdans

Kl. 12.00 – 13.30: Improvisasjon

8. August

Kl. 10.00 – 11.30: Samtidsdans

 

Les mer

Jon Filip Fahlstrøm går en lang linje med dans fra Inderøy VGS, via Høyskolen for Dansekunst, Spin Off og BA moderne/samtidsdans ved Kunsthøyskolen i Oslo.

Han har danset som et uvær for kompanier og prosjekter i Norge, Island, Belgia og har turnert i hjørner som hybelkaninene ikke engang våger seg til.

Jon Filip adaperer no style as style for å skape tilgjengelighet i kropp og sinn, men har en liten forkjærlighet for veldig fysisk og akrobatisk arbeid.

 

Klassen: 

Med utgangspunkt i gulvet ønsker Jon Filip å invitere til en bevegelse gjennom kropp og sinn, og kanskje noen trinn. Med hovedfokus på vinn-vinn, for alle.

 

Terje Tjøme Mossige er utdannet ved Statens balletthøyskole (Nå KhiO) 1984-87 og har siden da jobbet som danser og koreograf. Han har som danser blant annet jobbet i Zero Visibility Corp, Ingun Bjørnsgaard prosjekt og Carte Blanche.

Terje har siden 2002 drevet dansekompaniet TOYBOYS sammen med Ulf Nilseng. De har sammen produsert 11 forestillinger som er blitt vist i inn- og utland.

I senere år har Terje blant annet samarbeidet med Øyvind Jørgensen og Janne-Camilla Lyster. Som pedagog har han undervist i improvisasjon ved blant annet Spin off og ved KhiO i Oslo.

Terje har mottatt materialstipender, arbeidsstipend, stipend for etablerte kunstnere 2014 og Gamlengprisen i 2006. 

 

Klassen:

Klassen er en blanding av ulike teknikker, hvor klassen bygges opp rolig, og intensitet og bevegelsen økes utover. Starter liggende på gulvet med ulike øvelser for ledd og muskler. Klassen er en forberedelse for bevegelse, en forberedelse til å sette kroppen i stand til fysisk arbeide.

 

Steinar Kvam er 53 år og bor på Inderøy. Han har tidligere holdt på med Aikido (svart belte), en japansk kampsport med vekt på pust, smidighet og balanse. Han har praktisert Ashtanga Yoga (Mysore style) siden 2008. Steiner er utdannet instruktør fra Puro Yoga, Oslo (Alexander Medin) i 2010/2011 og har hatt studieopphold på KPJ Ashtanga Yoga Institute, Mysore, India i 2012 og 2013 (Sharat Jois). Studieopphold på Ashtanga Yoga Canarias i 2014 (Anand Zorzo).

Ta med egen yogamatte om du har.

Man bør helst ikke spise noe før praksis, men ta med mye drikke. Skal man spise så bør det være lettfordøyelig mat.

 

Marianne Kjærsund, født i Mo i Rana 1976, ble utdannet ved Høgskolen i Bodø (BA i dansepedagogikk) i 2001. Etter endt utdannelse har hun i hovedsak arbeidet som medskapende danser i samarbeid med en stor variasjon av koreografer inne samtidsdans i Norden. 

Viktige samarbeid har vært/er med Kristin Helgebostad, Malin Hellkvist Sellén, Henriette Pedersen, Carte Blanche, Impure Company, Karen Foss/Quiet Works, Suzie Davies/Matias Ekholm, Elle Sofe Henriksen, Kjersti Horn, Øyvind Jørgensen, Hege Haagenrud, Stian Danielsen, Inger-Reidun Olsen og Kristina Gjems.

Hennes pedagogiske erfaring er utviklet i samarbeid med bla. Sunnhordland Folkehøgskole, PRODA, Skolen for samtidsdans og Spin Off ettårig forstudium.

I 2014 mottok hun Rolf Gammeleng-prisen for dansere

Hun fikk kulturrådets arbeidsstipend for yngre dansekunstnere 2010-2013, og arbeidstipend for dansekunstnere 2014-2019.

 

Klassen:

I disse klassene er det kroppens komplekse skiftninger mellom spenning og avspenning som undersøkes. Oppmerksomheten inviteres inn i kroppens ulike sansbare lag og materialer mens vi jobber. 

Dansen får variere mellom sekvenser som starter i flyt langs gulvet for å gradvis øke i størrelse og energi, og finne andre former og kvaliteter gjennom ulike improvisasjonsoppgaver.

Et annet sterkt interessepunkt er musikalitet. Hvordan kan vi leke med rytmer og fraseringer samtidig som vi øker mengden av variasjoner og detaljer i gradene av spenning og avspenning i den dansende kroppen.