Dansens Dager

Dansens Dag er den 29. april. I 1982 etablerte International Dance Committee – ITI, Unesco, den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans. Målet med dagen er å løfte frem verdien av dansekunst og betydningen dans kan ha både for et samfunn og for enkeltindividet samt jobbe for å gi dans et bredere publikum. Feiringen foregår i mer enn 60 land og har en inkluderende og forenende ramme. Dagen er lagt til 29. april som er fødselsdagen til den franske danseren Jean-Georges Noverre (1727 - 1810) som regnes som grunnleggeren av den moderne ballett. Se UNESCOS nettside
-Kilde: Danseinformasjonen

IMG_1953.jpeg

Dans i Trøndelag har siden 2018 markert Dansens dager i samarbeid med dansemiljøet i vårt distrikt.
Vi har brukt Turnéteatret i Trøndelag som arena for arrangementet og invitert inn danseelever fra kulturskoler og private skoler til å delta på en feiring.

I 2018 hadde vi forestilling med danseelever på Turneteatrets hovedscene samt et stunt foran teatret der elevene danset Dansens dager dansen.
I 2019 hadde vi også forestilling med danseelever og i tillegg hadde vi Dancehall workshop både for PRODA og for danseelever som endte opp i et stunt foran teatret.

Dette er en årlig markering som vi ønsker å fortsette med og utvikle ut fra hvilke prosjekt og samarbeid vi har fra år til år.
Hvis du ønsker å være med å feire Dansens dager med oss må du gjerne ta kontakt.

Guro Gulstad
guro@dansitrondelag.no

Anna Nordanstedt