A song to...

Dans i Trøndelag mottok Mia Habib og tre utøvere i residens i den første delen av prøveperioden. En folkemasse invaderer scenen, løpende og gående, i sirkler og i par, krypende, bærende på hverandre, syngende for seg selv, klatrende på veggen. Ikke mindre enn førtiåtte mennesker er en del av denne unike produksjonen i norsk og nordisk sammenheng.

Foto: Anna C Nordanstedt

 

Mia Habib er i «A song to..» opptatt av monumental kunst og nakne kropper, særlig inspirert av Gustav og Emanuel Vigeland. «A song to..» manifesterer en tilstedeværelse av det monumentale i kroppen. I en tid som er preget av store protester verden over, marsjer og sørgemarkeringer undersøker Habib og de mange danserne de fysiske kreftene som settes i gang gjennom de store protestbevegelsene. Samtidig er Vigeland-brødrenes mystiske dialog mellom fødsel, eros og død en inspirasjonskilde. Likesom Vigeland-brødrenes kropper spenner over ulike aldre og fremtoninger, representerer også kroppene i stykket dette spennet. Hvordan oppstår det monumentale i en enslig skikkelse, og hvordan rommer sårbare kropper massive, eksistensielle spørsmål, spør Mia Habib i «A song to..».

Mia Habib Produksjoner er basert i Oslo med stor internasjonal virksomhet, og arbeider med scenekunst så vel som utstillinger, publikasjoner, foredrag, undervisning, mentorvirksomhet og kuratering. Hun har vært co-produsert av en rekke institusjoner over hele Europa, og dette er Mia Habibs sjette samarbeid med Dansens Hus siden 2005 samt andre gang arbeidet hennes er en del av ULTIMA festivalen. Habib har vært festivalsjef for en dansefestival i Jerusalem og er en av initiativtakerne til det internasjonale kunstnettverket Sweet & Tender Collaborations. Av utdanning har hun en M.A. i konfliktløsning og forhandling ved Tel Aviv University, og en B.A. i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Mia Habib Productions: A song to...

Koreograf:
Mia Habib

Produsert av:
Mia Habib Productions

Dramaturg:
Jassem Hindi

Lysdesign:
Ingeborg Olerud

Lyd / lydmix:
Jassem Hindi

Koreografiassistent:
Jon Filip Fahlstrøm

Medskapende dansere:
Cecilie Lindemann Steen, Ingunn Rimestad, Terje Tjøme Mossige, Jon Filip Fahlstrøm, Loan Than Ha, Hanna Mjåvatn, Ida Gudbrandsen, Kira Senkpiel, Keyon Gaskin, Sandy Williams, Tarek Halaby, Fie Dam Mygind, Linn Christine Ragnarsson, Asaf Ahronson, Przybyslaw Paz , Povilas Bastys.

Produsent:
Eva Grainger

Pre-produksjon:
Morten Kippe

Internasjonal produsent / Sales & Marketing:
Karene Lyngholm

Inspisient:
Karen Høybakk Mikalsen

Videoinstallasjon:
Kaia Hugin

Forestillingen er støttet av:
Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde og Nordisk Kulturfond.

Co-produsert av:
Dansens Hus, BIT Teatergarasjen, Theatre Freiburg, ULTIMA Festivalen, Carte Blanche og Bærum Kulturhus – regionalt kompetansesenter for dans.

Samarbeidspartnere:
Dansarena Nord, SITE Sweden, Dansehallerne, Bora Bora, Vigelandsmuseet, Emanuell Vigelands museum, Kedja 2015, Dans i Nord-Trøndelag, Fjelldansen, RAS Sandnes og Festiviteten Haugesund.

Snopp Designbyrå