Creme Fraiche Dansekompani 60+

Creme Fraiche Dansekompani 60+ ble startet opp i et samarbeid mellom Levanger kommune og Dans i Trøndelag ved Anna C Nordanstedt i 2009. Creme Fraiche Dansekompani er i hovedsak et danse og bevegelse tilbud tilgjengelig for alle som er fylte 60 år og bor i Levanger kommune. Hovedaktiviteten består av et ukentlig tilbud dans og skapende dans. Gruppen Creme Fraiche Dansekompani bidrar og deltar i mange ulike sammenheng og er en viktig resurs i Levanger kommune og Trøndelag.

CV Creme Fraiche Dansekompani:

Årlige innslag under Kortreist Dansefestival/ Inderøy 2010-2017 Filmsekvens i forestillingen De nære ting av Live Strugstad 2012 Levanger kulturuke 2012, 2013 og 2015 Levanger kulturkirke 2013 Tilføyelser koreografi Anna C Nordanstedt Falstad senteret 2015 og 2016
Skoene forteller ( Pilot)koreografi Anna C Nordanstedt 2017
Vær ikke redd koreografi Anna C Nordanstedt under Dansens Dager 2018 Blå Historier koreografi Live Strugstad Staup helsetun 2018
Gruppen har også bidraget og deltatt i undervisning ved Musikkbasert miljøbehandling ved Nord Universitet.

Dans i Trøndelag kan bistå kommuner som ønsker å starte seniorgrupper i dans både gjennom å leie ut dansekunstnere/ pedagoger eller som rådgivere.

Til deg som ønsker å delta: Kan du tenke deg å delta i en dansegruppe som prøver ut nye former for bevegelse og som kan gi dansen nye uttrykk?  Har du lyst til å lære mer om bevegelse og prøve ut improvisasjon og skapende dans?  

Kurset henvender seg til deg som er over  60 år og som er glad i å bevege deg.  Du trenger ikke å ha danset før. Det at alle vil ha forskjellige erfaringer, vil være en styrke for gruppen. 

Instruktør og koreograf: Anna Charlotta Nordanstedt har lang erfaring med pedagogisk arbeid for barn og ungdom fra kulturskole, barneskole og videregående skole. Anna er fagansvarlig i dans ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg og underviser ved Nord Universitet i Musikkbasert miljøbehandling. Anna har også koreografert for, og danset i profesjonelle danseforestillinger. Det er gjennom den skapende dansen Anna nå ønsker å utforske dansuttrykk sammen med deg som er over 60.

Hvordan: Vi starter med deg og oss, vi som er gruppen. Myker opp kroppen.Finner frem til ledd og muskler og bevegelser du kanskje har glemt du kan gjøre.Sakte først, så litt fortere og av og til hurtig. Ulike kropper kan ha ulike hindringer, og vi prøver å finne andre veier til bevegelse.Musikken hjelper oss med rytme og stemning, og stillhet brukes når vi virkelig må konsentrere oss. Du blir varm. Vi finner sammen i det kjente og prøver ut det ukjente når vi er trygge.

Danseuttrykket skal vokse fram gjennom utprøving og utvikling av enkle dansesekvenser, minner og improvisasjoner. Dette kan settes sammen til et danseuttrykk. Anna Charlotta Nordanstedt og Live Strugstad, instruktør og koreograf, sammenstiller og driver arbeidet videre med utgangspunkt i gruppens erfaringer. Etter hvert ønsker vi kanskje å henvende oss til et publikum. Vi har tro på at det vi skaper vil bli meningsfullt og derfor viktig å dele med andre.

Publikum: Publikum kan være barn og barnebarn, slekt og venner. Etter hvert åpne forestillinger for et offentlig publikum.

Aktuelt: Creme Fraiche Dansekompani har 10 års jubileum 2020 og vil feire dansen med galafest og forestillingsturne.

For påmelding

Ta kontakt med Anna Charlotta Nordanstedt
Mobil: 98413327
Epostadresse: anna@dansitrondelag.no

Anna Nordanstedt