Heine Avdal og Yukiko Shinozaki i residens med «the fold^of a landscape»

I uke 16, 17 og 18 inntar Heine Avdal, Yukiko Shinozaki, Johann Loiseau, Andrea Barret og Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas hovedscenen ved Turnéteateret i Trøndelag!

Under denne residensen vil de arbeide med «the fold^of a landscape» som en overordnet tittel, hvor de planlegger nye undersøkelser og produksjoner i 2022-2026.

Det kunstneriske arbeidet til Heine og Yukiko gir en åpen tolkning av bevegelse. Arbeidet gir en helhetlig opplevelse av bevegelse, visuell kunst, video, musikk og teknologi.

Heine og Yukiko har tidligere vist forestillinger under KOREDA dansefestival, både Borrowed Landscapes: Supermarket i 2015 og Unannounced i 2019.


Heine Avdal og Yukiko Shinozaki forteller om deres kunstneriske planer for residensen
Utgangspunktet for våre kunstneriske planer er refleksjon over koreografisk prosess, praksis og kunnskap. Samt undersøke alternative metoder for å revurdere, videreutvikle og dele koreografisk virksomhet.  

Hvert prosjekt under den overordnede tittel «the fold^of a landscape» blir sett på som en fold i et landskap. En fold som kan fungere som en grad av utvikling og forskjell. Det handler ikke bare om en fold av et landskap, men også om det å folde ut (utfolde) et landskap. Når vi setter de to begrepene sammen er vi interessert i bevegelser som handler om: spenninger – slippe spenninger fri, sammentrekning-utvidelse, samt også innhylling-utvikling, involusjon-evolusjon. En innfallsvinkel vi gjerne vil utforske er å si at: å utfolde seg er å øke, å vokse; mens folding er å avta, redusere, trekke seg inn i fordypningene i en verden.  

Vi liker ideen om "folden" som en operasjon. Én ting / kropp, som brettes inn i, på og rundt en annen. Vi tenker også på andre "operasjoner" (brukt på forskjellige materialer): å skrape ut, gni, brenne, etse og andre måter å merke, trykke osv. For å endre materialet, eller en form for arkivering på en eller annen måte. 

«the fold^of a landscape» sees ikke på som en enkeltstående begivenhet, men snarere som en populasjon med diverse prosjekt foldinger og utfoldinger som brer seg over flere årstider i forskjellige typer landskap. Utfolding trenger ikke forstås bare som det motsatte av å folde, men snarere følger en fold opp til følgende fold. Prosjektet er i seg selv et multiplum av flere prosjekt foldinger satt sammen i perioden 2022-26. 

I prosjektene vil vi søke etter forskjellige metoder for å imitere natur i menneskelige operasjoner. 

Vi gleder oss til å ta de imot og følge prosessen!