Proda: november og desember

Proda logo hvit skrift rund.jpeg

Ballett med Kenneth Bruun Carlson

Dato: Mandag 18 november
Tid: 12:15-13:45
Sted: Inderøy vgs, sal B

Om klassen:
Ballettklasse med ambisjoner om å gjøre ballett tilgjengelig som treningsform for alle.
Også samtidens danser og dansekunstner.

Om Kenneth:
Kenneth er oppvokst i Inderøy, hvor han startet sin danseutdanning ved Inderøy vgs. Han har videreutdannelse fra London Contemporary Dance School og University of the arts i Amsterdam. Han har vært ansatt danser i Skånes danseteater, Dansk danseteater, Cullbergballetten, K. Kvarnström Co & Helsinki Dance Company.

Moderne med Anna Thu Schmidt

Dato: Lørdag 23 november:
Tid:
10:00-12:00: Workshop
12:00-12:45: Lunch
12:45-14.15: Workshop
Sted: Inderøy vgs, Sal A.

Om Anna:
Anna Thu Schmidt (Germany) is a dance teacher and dance artist currently based in Trondheim. She studied B.A. Dance in Education at ArtEZ Institute of the Arts in Arnhem (Netherlands), traditional Indonesian dance at ISI Surakarta (Indonesia), completed the Simonson Method of Teacher Training course in New York City and a Hatha Yoga Teacher Training course in Jogjakarta (Indonesia).
Anna is part of the integrated dance group Danselaboratoriet, teaches contemporary dance for adults and teenagers and is hosting ImproJAMs and ImproLAB in collaboration with local musicians in Trondheim.
Whilst focusing on interdisciplinary projects she has collaborated with artists from various disciplines and through this developed her interest in the relation between dance and other arts. Her work is often inspired by nature and the connection and communication between humans.

Om klassen:
This workshop combines a contemporary dance lesson with contact improvisation and is offering a playful approach to choreographic processes.

The contemporary dance class includes improvisation tasks, technical exercises and floor work that builds up towards a choreography. This material will then be transformed by the participants and serves as a base for a movement dialogue.
Researching different movement qualities individually and in contact with others forms the core of the workshop and will be explored within improvisation and composition tasks.

Yoga med Live Strugstad

Dato: Onsdag 11 desember
Kl: 14:00-15:30
Sted: Turneteatret i Trøndelag

Om Yogaklassen:
Live Strugstad er bosatt på Inderøy og jobber som dansekunstner i ulike engasjement som danser, koreograf og pedagog. Hun har en bachelor i samtidsdans fra London Contemporary dance school (2001) og har PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) fra HiNT. Live tok i 2017/18 grunnleggende lærerutdanning i Yoga ved Zenit i Trondheim. Hun startet Bølgen Yoga på Inderøy våren 2018 og har tidligere undervist Yoga for dansere, på Fresk treningssenter og på Sund folkehøyskole.
Klassen følger ingen bestemt yogaretning men henter inspirasjon fra blant annet lyengar-tradisjonen, en form for Hatha yoga som har fokus på detaljer, presisjon og justering gjennom holdning (asana) og pustekontroll (pranayama). I klassen jobber vi med å utvikle styrke, mobilitet og stabilitet. Klassen har et rolig tempo der plassering, pust og tilstedeværelse har ekstra fokus. Timen vil også har element av restorative-yoga, meditasjon og mindfulness.

Denne timen arrangeres i samarbeid med Turnéteatret i Trøndelag og vil være åpen for ansatte ved teatret.
Andre Yoga-interesserte kan også delta. Drop-in pris kr 100,- kan betales med kontant eller Vipps til Dans i Trøndelag.

Proda er et gratis treningstilbud for profesjonelle dansere som er medlem av Proda.
For mer informasjon og søknad om adgang se:
www.proda.no

PRODAAnna Nordanstedt