Jakob

I uke 15 og 16 er Tony Tran, Knut Vikstrøm Precht og Thomas Schaupp i residens IN AIR med produksjonen Jakob i Turnéteatrets Blackbox. Vi  gleder oss til å følge oppstarten av produksjonen.

44321748_10156416996711075_1837256601136791552_n.jpg

Jakob er et nytt koreografisk verk for to mannlige dansere, inspirert av filmen Happy Together (1997) av Wong Kar-Wai. Filmen handler om komplisert kjærlighet, og utforsker konstruktive og destruktive former for avhengighet.

I Jakob inviteres publikum til å se og føle på hva som skjer når makt får utfolde seg i små og nære relasjoner. Et sentralt spørsmål er da hvordan makt kan innta scenerommet på en måte som tilgjengeliggjør og utdyper kompleksiteten som oppstår i relasjoner mellom mennesker. Med dette nye verket ønsker jeg å vise et kompleks og tvetydig forhold mellom to menn, der deres avhengighet av hverandre oppleves som en trussel mot deres autonomi og frihet.

Med Jakob er prosjektets mål å problematisere denne avhengighetssyklusen, og hvordan mennesker heller søker makt i det kjente og destruktive enn i det nye og ukjente. Ved å gå inn i strukturer av dominering i et parforhold, ønsker Jakob å utfordre infrastrukturen og normene i menneskets forhold til avhengighet. Prosjektet ønsker å kartlegge de forskjellige maktstrukturene innad i et parforhold, og hvordan dette forholdet speiler verdenssamfunnet vi lever i dag.

Koreografi:
Tony Tran  

Utøvere:
Tony Tran & Knut Vikstrøm Precht 

Dramaturgi:
Thomas Schaupp 

Co-produksjoner:
NAPA (GL), CSC Bassano Del Grappa (IT), Østfold Kulturutvikling (NO), Dans i Trøndelag (NO) 

Støttet av:
Nordisk Kulturfond, SPENN