Drömsommarjobbet 2019

Dromsommarjobbet.png

Pass på! Nå er tiden inne for videregåendeelever ved danselinjer i Trøndelag for å søke plass i Drömsommarjobbet! Audition til Drömsommarjobbet 2019 blir den 04.05.19 på Turnéteatret i Trøndelag, kl 1300-1500. Du må levere din søknad innen den 15.04.

Drömsommarjobbet er et talenttilbud med fire ukers praksis for danseelever i alderen 16-19 år. Prosjektet gjennomføres fra norsk side av Dans i Trøndelag i samarbeid med Sverige (Karlstad) av Dans i Värmland/ Region Värmland og de videregående skolene med danselinjer i Trøndelag. Tre elever vil få mulighet å delta i en sommerpraksis i Karlstad i en profesjonell ramme sammen med 17 svenske talenter fra de videregående skolene i Sverige og «Svenska ballettskolan» i Stockholm.       

Om Drömsommarjobbet:
Drömsommarjobbet gir unge en mulighet til å prøve dans som yrke. I løpet av fire sommeruker, 17. juni til 13. juli, får du arbeide sammen med en profesjonell koreograf og 20 andre ungdommer.

Drömsommarjobbet vil gi deg en solid erfaring der du både utvikles som person og danser, samtidig som du utvider ditt nettverk og mottar praksislønn.

Lønn, reise og overnatting dekkes gjennom de samarbeidende parter.

Søknad om plass:
Du som bor i Trøndelag og går 1. eller 2. år på videregående skole kan søke om plass på Drömsommarjobbet. Søknaden må inneholde en CV med et foto og personopplysninger og et motivasjonsbrev. Søknadsfrist er 15.04. Søknaden skal sendes til anna@dansitrondelag.no.

Alle som søker vil komme til audition. Deretter utvelges de som får tilbud om plass.

Audition:
For å få mulighet til å få plass i Drömsommarjobbet må du delta på en audition. Audition er i seg selv en viktig trening og forberedelse for en profesjonell dansekarriere. Audition vil avholdes den 04.05 kl. 1300-1500 på Turneteatret i Trøndelag – og ledes av en profesjonell dansekunstner. Både dine ferdigheter i dans, skapende evner, egnethet og motivasjon vi ha betydning for om du får tilbud om plass.

Pst! Mange søker til Drömsommarjobbet og alle kommer ikke til å få tilbud om plass.  Det er modig av deg å søke og det er en utmerket mulighet til å få skaffe seg erfaring. Uansett hvordan det går, så fortsett å skape og ta vare på den kreativitet som du har i deg! Lykke til med din søknad!

Drömsommarjobbet 2019 arrangeres av Region Värmland og Wermland Opera med støtte fra Arvika Kommune, Karlstads kommune, The Great Journey/Karlstad Innovation Park og CUPIDO (Interreg Nordsjö prosjekt som finansieres av Europeiske regionale utviklingsfond).

Om dansepraksisen:
Drömsommarjobbets lokaler ligger i Karlstad på Spinneriet (Wermland Operas lilla scene). Lokalene kommer til å være deltakernes arbeidsplass under store deler av arbeidsperioden. I dansegruppen som skal arbeide sammen finnes det både elever fra Värmland og elever som er invitert fra Trøndelag Fylke i Norge, samt i år også et antall ungdommer fra Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm.

Under Drömsommarjobbet 2019 kommer danselevene til å møte de som arbeider med musikk- og tekstil-retningen for å skape en forestilling som skal vises for publikum i Arvika og i Karlstad.

Koreografen Carl Olof Berg leder deltakerne gjennom en prosess hvor vi skaper et nytt danseverk med Drömsommarjobbets musikk- og tekstil-retninger. Gjennom komposisjonsoppgaver, samtaler og improvisasjon bygger vi opp individuelle og kollektive koreografier som til slutt møter publikum. Med fokus på lek, letthet og musikalitet er målet å la deltakernes egne uttrykk, erfaringer og fortellinger være en del av verket og prosessen. Arbeidsperioden består også av daglig trening og enkel arbeidslivsorientering.

Carl Olof Berg som er årets koreograf har over 20 års erfaring med dans, teater, film, opera, kunst og musikk. I sin kunstneriske praksis som koreograf låner han både formspråk, erfaringer og estetikk fra alle disse områdene, men han henter også inspirasjon fra sin egen oppvekst. I sine koreografier undersøker han spørsmål om identitet, intimitet og samfunnets forventinger på våre kropper. 2018 ble Carl Olof Berg nominert til Svenska Teaterkritikers Danspris for hemlånsprojektet "Hemma hos dig med Carl Olof" og 2019 vant hans koreografi "Skirtpower" for Danskompaniet Spinn prisen for årets sinnesutvidgare på Scenkonstgalan. Carl Olof Berg har en master i koreografi fra DOCH, Dans- och cirkushögskolan i Stockholm.

www.carlolofberg.com