Dansens dager 2019 på Turnéteatret

Dans i Trøndelag arrangerer feiring av Dansens dager 2019 på Verdal.

Søndag kl 18.00 på hovedscenen blir det en stor danseforestilling med elever fra kulturskolene i Stjørdal, Steinkjer, Inderøy, Levanger og Namsos og i tillegg elever fra HulDance studio på Verdal.
Kl 17.00 blir det et dansestunt med alle elevene ute på Minsaas plass, dette stuntet er ledet av danser Ida Skaret Fjøseide som har en workshop med barna rett før.

Om Dansens dager:
I 1982 etablerte International Dance Comittee - ITI, Unesco, den internasjonale Dansens dag som en markering av all dans. Målet med dagen er å løfte frem verdien av dansekunst og betydningen dans kan ha både for et samfunn og for enkeltindividet, samt jobbe for å gi dans et bredere publikum. Feiringen foregår i mer enn 60 land og har en inkluderende og forenende ramme. Dagen er lagt til 29 april som er fødselsdagen til den franske danseren Jean-Georges Nouverre (1727 - 1810) som regnes som grunnleggeren av den moderne ballett. I Norge døpte vi om arrangementet til Dansens dager i 2010 siden vi alltid feirer dagen over flere dager.

Transporteringsdans er Dansens Dager-dansen 2019!

Når var sist gang du snurret bortover til kaffemaskinen, eller hoppset til trikken? Dansens Dager-ambassadør Martin Slaatto er grunnlegger av Transporteringsdans (TD), som er både dans og trening, med kunstperspektiv. Ved hjelp av 20 kort, som presenterer forskjellige bevegelser, stillinger og sinnstilstander kan du med Transporteringsdansutfordre det fysiske, bryte konformitet og beskue hverdagen fra en annen vinkel.

«Transporteringsdans fremmer bevegelsesgleden og henter opp de utallige mulighetene til dans som vi får i løpet av dagen. På vei ned trappen, ned korridoren, ut av heisen, når vi åpner kjøleskapet, lar oss falle ned i godstolen eller lager spor i snøen. Kjenn gleden ved å bevege deg. At det er DIN kropp i forhold til disse omgivelsene - kanskje kjenner du fornemmelsen av dans - av transformasjon - av spenning. Du får lyst til å hoppse - til å gli - til å snurre. TD-kortene hjelper oss til mer nærvær og empati, og til å våge litt mer.» - Martin Slaatto.
Kilde: Danseinformasjonen
https://www.danseinfo.no/dansens-dager