Anti-Entropi

Foto: Jon Arild Holme

 

To personer deler scenen, en mann og en kvinne. Begge bærer med seg sine egne ideer og intensjoner, og møtes i forlengede øyeblikk hvor det kroppslige språket er den eneste kommunikasjonen. Flere lag av betydning veves over i hverandre og det komplekse vokser fram fra det enkle. Samspillet mellom musikken og dansens tvetydighet lar en gjenkjennelig historie vokse frem fra de dynamiske og vakre bevegelsene.

Duetten Anti-Entropi kom ut fra en spesifikk interesse av å bruke abstrakte bilder og bevegelse for skape en følelse av en historie, hvor formidlingen springer ut av utøvernes opplevelse av dansen. Entropi er forfall og forråtnelse, naturens søken etter likevekt. Anti-Entropi er strukturene som vokser fram i naturen, som liv.

Anti Entropi er ved flere anledninger vist til et yngre publikum de har respondert med nysgjerrighet, undring og begeistring. Abstraksjonsnivået i forestillingen er balansert opp mot fysikalitet, musikk og formidling på en måte som gir utrente øyne en sjanse til å oppdage samtidsdansen.

Dans i Nord-Trøndelag viste i 2011 Anti Entropi i en tredelt forestilling. Duetten fikk vekket følelser og rørte helt klart ved publikum. Forestilling viser man og kvinne som likeverdige i et sterkt samspill. 

Medvirkende

Koreografi:
Matias Rønningen 

Dans:
Matias Rønningen
Else Margrete Sveinsson

Lysdesign:
Svein Inge Nergaard

Foto:
Jon Arild Holme

Produsent:
Dans i Nord-Trøndelag

Produksjonen er støttet av: Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere og Namsos kommune/Namsos kulturhus.

Snopp Designbyrå