Stjerne – en lydinnstallasjon for to dansere

Foto: Stein Erik Larsen

 

Forestillingen ”Stjerne.* en lydinstallasjon for to dansere” er et koreografisk verk som åpner det unge publikum for den abstrakte dansen.  Forestillingen forteller ikke en historie fra A-Å, men kommuniserer gjennom et intenst danserisk språk som er poetisk, men samtidig virker ytterst konkret i øyeblikket. Dansernes sterke tilstedeværelse oppleves nær og forståelig. Forestillingen fabulerer omkring hvordan det meningsløse blir meningsfylt, hvordan språk, roller, ord og bevegelser forandrer seg og får nye meninger. Bevegelsesmaterialet er ikke gjentagende og nye bevegelsestegn tilføres stadig. Forestillingen oppleves utfordrende og underholdende på samme gang. ”Stjerne.* - en lydinstallasjon for to dansere” fikk scenekunstprisen fra Danse - og Teatersentrum i 2000 med begrunnelsen " kunstnerisk mot og evne til kommunikasjon med et ungt publikum ". 

Koreografi:
Odd Johan Fritzøe

Musikk:
Bjarne Kvinnsland

Dansere:
Victoria Husby, Kine Kvarme og Ole Aleksander Hansen

Ideutvikling:
Øystein Ziener og Odd Johan Fritzøe

Produsent:
Dans i Nord-Trøndelag 2011-2014 

Støttet av:
Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Spenn.no, Inderøy kommune, Stjørdal kommune, Forestillingen ble produsert med fire ukers gjennomføringsperiode/prøvetid våren 2012.




Forestillingen er tidligere produsert og turnert gjennom Turneorganisasjonen for Hedmark 1997/199Forestillingen hadde premiere 15.01.12 i Mosvikhallen og 17.01.12 i Inderøy kulturhus i samband med kommunesammenslagning Inderøy og Mosvik kommune. Forestillingen er vist totalt 49 ganger med Dans i Nord-Trøndelag som produsent.

Snopp Designbyrå