PRODA Nord-Trøndelag på Namsos


Dato: 25. Mai 2022
Tid: 16.00-18.00
Sted: Black Box ved Turnéteateret i Verdal


Klassen vil ta utgangspunkt i elementer fra Ingeborg Bjerke Styve og Line Kanaris´ kunstneriske praksis i arbeid med forestillingen “HIDDEN TREASURE PROJECT - Klompen”.
Kanaris og Bjerke Styve vil dele fra sin praksis med sted- spesifikt og interaktivt arbeid, og timen vil dreie seg rundt hvordan enkle, improvisatoriske oppgaver og regler kan skape små sceniske komposisjoner i øyeblikket. Med improvisasjon som metode arbeider vi i ulike konstellasjoner og utforsker tilstedeværelse, eget kroppslig uttrykk og relasjon til rommet og de andre i det. Ulike komposisjonsverktøy blir introdusert som en forlengelse, og sammen vil vi skape små, unike “forestillinger”.


Påmelding sendes til linekanaris@dansitrondelag.no
Påmeldingen er bindende.


​​Line Kanaris er en dansekunstner som er oppvokst og basert i Trøndelag. Hun har utdannelse i dansekunst med en 4-årig Bachelor i Dans med integrert PPU fra Universitetet i Stavanger, og en Professionsbachelor i fysioterapi fra Københavns Professionshøjskole.

Line er ansatt i Dans i Trøndelag, men arbeider også som utøvende og medskapende danser. Line har medvirket og skapt flere dansekunstprosjekter i samarbeid med andre kunstnere, og jobber aktivt for å skape og etablere enda flere dansekunstprosjekter i Trøndelag. 

Hun har et stort interessefelt innenfor dans og helse, og har et ønske om å tilgjengeliggjøre dansen og få mennesker til å utforske og være nysgjerrig på kroppen sin. Hennes kunstneriske arbeid springer derfor ofte ut fra menneskelige kinestetiske- og følelsesmessige opplevelser, hvor møte med dans kan berøre, skape samtale og utfordre.

Ingeborg Bjerke Styve er en Oslo-basert dansekunstner oppvokst i Gudbrandsdalen. Hun har utdannelse i dansekunst og koreografi fra Skolen for Samtidsdans samt en 4 årig BA i utøvende dans og PPU fra Universitetet i Stavanger. Ingeborg jobber både skapende og utøvende innenfor flere prosjekter. Hennes kunstneriske arbeider springer ofte ut fra sensoriske og kinestetiske opplevelser, samt ulike oppfatninger av rom og interaktivitet. Kunstnerskapet hennes bærer gjerne preg av dette gjennom alternative scenerom og sted-spesifikt arbeid. Her søker hun ofte etter å utfordre og transformere scenerommet samt publikums oppfattelse, opplevelse og interaksjon i det. Hennes interesser strekker seg også innenfor felt som foto og video arbeid, visuell kunst, stemmearbeid, teater og sang. På bakgrunn av dette er hun veldig opptatt av interdisiplinært samarbeid med andre kunstnere og anvendelse ofte ulike felt og disipliner i sine arbeider.

Ingeborg har jobbet som pedagog parallelt med sitt kunstneriske virke i mange år, og er co- kunstnerisk leder og pedagog ved Rom for Dans UNG, ved Rom for Dans, Oslo. Rom for Dans UNG holder kurs i skapende dans og koreografi for barn og unge. Danseskolen har som mål at barn og unges kreative og skapende uttrykk skal tas på alvor, og å gjøre dansekunsten tilgjengelig for flere.

Ingeborg og Line er co-grunnleggere av dansekunstkollektivet KOLLEKTIVNI. KOLLEKTIVNI er et skapende nettverk, med en forankring i samtidsdansen. Kollektivet ønsker å skape en plattform for deling, produsering, utforskning og interdisiplinært samarbeid innad i kollektivet og med andre kunstnere og kunstarter.
Ingeborg startet i 2017 arbeidet med forestillingsserien “HIDDEN TREASURE PROJECT”, som sommeren 2022 settes opp på Klompen i Namsos, som en del av Namsos by´s 175 års jubileum. Line og Ingeborg er begge kunstneriske ledere, koreografer og utøvere i forestillingen.


Stiftelsen PRODA er et kostnadsfritt og landsdekkende tiltak for profesjonelle dansekunstnere uavhengig av organisasjonsmessig tilknytning. PRODA skal arrangere et daglig kompetansehevende fagtilbud, som bidrar til at dansekunstnere kan utøve og formidle dans av høy kvalitet.

For mer informasjon og søknad om adgang se: www.proda.no


Nyheter, PRODAAnna Nordanstedt