Kursinformasjon, Inderøysommer 2019

Deltakerne vil bli delt inn i grupper og de skal da rullere på når de skal være på hvert kurs og alle deltakerne skal til slutt komme sammen til en visning siste kursdag. Kursene vi gå i tidsrommet 10.00-15.00 med en to timers økt før og etter lunsj hver dag. Uken avsluttes med en felles visning den 28.06 kl.17:00

 

Årets kunstnergruppe består av:

Silje Lindberg:
Silje Lindberg er utdannet skuespiller fra Teaterhøyskolen v/ Nord Universitet i Verdal. Lindberg er skuespiller med base i Oslo og har medvirket som skuespiller bl. annet ved Turnéteatret i Trøndelag og Den Kulturelle Skolesekken m. ulike produksjoner. I tillegg arbeider hun fast i eget teaterkompani "Liavaag/Lindberg" som produserer scenekunst med fokus på et fysisk og visuelt uttrykk. Til høsten er kompaniet aktuelle med forestillingen "Feilvare" som spilles i matvarebutikker ved et gjestespill hos Turnéteatret i Trøndelag. Hun har erfaring som regissør ved Forstudium Teater og som lærer ved Oslo musikk- og kulturskole.

Ingeborg Dugstad Sanders:
Ingeborg er samtidsdanser og har jobbet mye med å utfordre «hva er dans?» Hun har erfaring fra danseundervisning for barn og funksjonshemmede og forstår godt hvordan man går i møte med mennesker med forskjellig erfaring og bakgrunn. Hun har brukt dansen i mange tverrfaglige prosjekt og hun er en dansekunstner som har stor kompetanse på hvordan ulike kunstsjangre kan møtes og ha utbytte av hverandre.

Ingeborg Dugstad Sanders (f. 1982) er danser, pedagog og koreograf basert i Trondheim. Hennes utdannelse er en BA (Hons) Dance Theatre fra Laban Centre i London, PPU fra Kunsthøgkolen i Oslo (KHiO) og CMA fra LIMS i New York. Hun er ansatt som dansekonsulent og produsent ved DansiT – Dansekunst i Trondheim og Midt-Norge, kunstnerisk leder for Danselaboratoriet (en gruppe for voksne dansere med og uten funksjonshemming), og driver dansetilbudet Rabalderdans for barnehagebarn. Ingeborg jobber også freelance som danser og koreograf med bla. YODOK IX, Terje Tjøme Mossige, Rhode/Aass produksjoner, Cirka Teater, Barbro Djupvik, Inclusive Dance Company og VIB.

Stina Stjern:
Stina Stjern er jazzlærer ved Sund folkehøgskole på Inderøy. Hun er utforskende og eksperimentell i musikken sin og kan være med å vekke en musikkinteresse som er litt utenfor de tradisjonelle rammene for musikkundervisning, det er også spennende å se hvordan kun kommer til å involvere de andre kunstretningene inn i sin musikkverden.

Se for deg en tegning hvor det er blitt fargelagt med sterke farger utenfor strekene. Dette er beskrivende for musikken til Stina Stjern. Beskrivende for hele Stina Stjern’s kunstnerskap er hennes utforskning av kompleksiteten i menneskene og mellom dem. Dette gjennomsyrer alle hennes prosjekter. I 2009 satte hun opp den moderne danseforestillingen” Little Sister”, hvor ensemblet bestod av 2 profesjonelle dansere og et strykeorkester med 10 barn i alderen 10-12. I 2014 Skrev hun musikkverket” Dreambird” som ble fremført av ”The Nicki Orchestra”, et ensemble bestående av musikerne i Stina Stjern og elever ved Peder Morset Folkehøgskole. Peder Morset Folkehøgskole har også elever med en eller annen for utviklingshemming.

Gunnhild Uddu Ystad:
Gunnhild er også selv født og oppvokst på Inderøy. Gunnhild er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo, med en Bachelorgrad innen Grafikk og Mastergrad med fordypning innen tegning. Hun jobber med tegning i sitt kunstneriske virke og i skjæringspunktet mellom tegning og installasjon.

Hun har også deltatt i ulike tverrfaglige teaterprosjekter hvor hun har hatt ansvaret for scenografi og det visuelle. Hun jobber som kunstpedagog ved Bærum kulturskole med undervisningssted ved Henie Onstad Kunstsenter. Her underviser hun elever i tegning, maleri, skulptur, animasjon og landart i aldersgruppen 7 til 19 år. I tillegg holder hun ulike workshop gjennom Den kulturelle skolesekken og i andre sammenhenger. 

 

Kortkurs

 
 

DJ

Kursleder: Ingeborg Husby Aarsand

Ingeborg er hus-DJ på Dansens hus i Oslo og har barnedisko der sammen med dansekunstner Tone Martine Kittelsen. Hun skal også være DJ på diskoen som Inderøysommer har på torsdag. De barna som deltar på DJ kurs skal også være med å snurre plater på diskoteket.

Max 5 plasser, førstemann til mølla!

Sirkus

Kursleder: Kommer! 

Deltakerne på Inderøysommer skal se en forestilling av Kompani Giraff som arbeider i skjæringspunktet mellom sirkus og scenekunst. Vi ønsker at barna også skal få prøve seg som sirkusartister og tilbyr sirkus som et av kortkursene de kan melde seg på.

Foto

Kursleder: Ida Warholm Bjørken

Ida er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo innen Medium- og materialbasert kunst (MA) med bakgrunn i foto og video fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole i København. Opprinnelig fra Trondheim, bosatt på Inderøy. 

Fotokurset kommer til å følge de andre kortkursene og bruke de som motiver når de skal ta bilder. Alle som deltar her må kunne stille med eget fotokamera. Her godtar vi også mobilkamera da det er motivet som er i fokus.

 

Kurssted

Hovedarena for kursene blir Akset- Inderøy kultur og oppvekstsenter. Her vil det også bli felles lunsj med alle gruppene hver dag, barna må ha med egen matpakke eller lunsjpenger til å kjøpe mat i kantina.

Felles samling og oppmøte kl. 09.00 den 24.06 i foajeen på Akset.

Kursavift: 1600,-
Påmelding er bindende.

 
 
 
 
guro_sh-3.jpg

Lurer du på noe?

Guro Gulstad
Prosjektleder

guro@dansitrondelag.no
+47 924 61 968