Kursinformasjon, Inderøysommer 2020

Deltakerne vil bli delt inn i grupper og de skal da rullere på når de skal være på hvert kurs og alle deltakerne skal til slutt komme sammen til en visning siste kursdag. Kursene vi gå i tidsrommet 09.00-16.00 med en to timers økt før og etter lunsj hver dag. Uken avsluttes med en felles visning den 26.06.

Årets kunstnergruppe består av:

Ingeborg Dugstad Sanders:
Ingeborg er samtidsdanser og har jobbet mye med å utfordre «hva er dans?» Hun har erfaring fra danseundervisning for barn og funksjonshemmede og forstår godt hvordan man går i møte med mennesker med forskjellig erfaring og bakgrunn. Hun har brukt dansen i mange tverrfaglige prosjekt og hun er en dansekunstner som har stor kompetanse på hvordan ulike kunstsjangre kan møtes og ha utbytte av hverandre.

Ingeborg Dugstad Sanders (f. 1982) er danser, pedagog og koreograf basert i Trondheim. Hennes utdannelse er en BA (Hons) Dance Theatre fra Laban Centre i London, PPU fra Kunsthøgkolen i Oslo (KHiO) og CMA fra LIMS i New York. Hun er ansatt som dansekonsulent og produsent ved DansiT – Dansekunst i Trondheim og Midt-Norge, kunstnerisk leder for Danselaboratoriet (en gruppe for voksne dansere med og uten funksjonshemming), og driver dansetilbudet Rabalderdans for barnehagebarn. Ingeborg jobber også freelance som danser og koreograf med bla. YODOK IX, Terje Tjøme Mossige, Rhode/Aass produksjoner, Cirka Teater, Barbro Djupvik, Inclusive Dance Company og VIB.

Mari Moe Krysinska:

Mari har i flere år har ledet et tverrfaglig kunstprosjektet gjennom kulturverkstedet Lokstallen.Vi ser på det som en styrke å ha henne med på laget som har så solid erfaring fra et lignende prosjekt. Hun har også arbeidet mye med barn og ungdom fra forskjellige kulturer og kan være med å utvikle en kunstnerisk ide som er inkluderende og tilgjengelig for alle. Mari er utdannet ved Kingston University, London og Desmond Jones School of Mime and Physical Theatre, London. Hun har også en mastergrad i teatervitenskap fra NTNU. Mari har drevet Krysinska Teaterproduksjon, og har gjennom foretaket jobbet som regissør og som skuespiller. Hun har også vært sceneinstruktør for Nordland Fylkeskommune, og vært leder for kulturverkstedet Lokstallen i Stjørdal kommune (2011-2018), samt Propellen Teater. I 2019 etablerte hun Bizarra Produksjoner AS sammen med Meysam Abbas Hosseini. Mari vil også kunneoppleves som utøver på scenen med Bizarra Produksjoner, Fabularium Produksjoner og Konstellasjonen Teaterkompani. Gjennom sin stilling som leder for kulturverkstedet Lokstallen har Mari vært med på å initiere det tverrfaglige prosjektet «En smak av kunsten» som var støttet av kulturråd et fra 2 0 1 6 - 2 0 1 8 .

Stina Stjern:
Stina Stjern er jazzlærer ved Sund folkehøgskole på Inderøy. Hun er utforskende og eksperimentell i musikken sin og kan være med å vekke en musikkinteresse som er litt utenfor de tradisjonelle rammene for musikkundervisning, det er også spennende å se hvordan kun kommer til å involvere de andre kunstretningene inn i sin musikkverden.

Se for deg en tegning hvor det er blitt fargelagt med sterke farger utenfor strekene. Dette er beskrivende for musikken til Stina Stjern. Beskrivende for hele Stina Stjern’s kunstnerskap er hennes utforskning av kompleksiteten i menneskene og mellom dem. Dette gjennomsyrer alle hennes prosjekter. I 2009 satte hun opp den moderne danseforestillingen” Little Sister”, hvor ensemblet bestod av 2 profesjonelle dansere og et strykeorkester med 10 barn i alderen 10-12. I 2014 Skrev hun musikkverket” Dreambird” som ble fremført av ”The Nicki Orchestra”, et ensemble bestående av musikerne i Stina Stjern og elever ved Peder Morset Folkehøgskole. Peder Morset Folkehøgskole har også elever med en eller annen for utviklingshemming.

Gunnhild Uddu Ystad:
Gunnhild er også selv født og oppvokst på Inderøy. Gunnhild er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo, med en Bachelorgrad innen Grafikk og Mastergrad med fordypning innen tegning. Hun jobber med tegning i sitt kunstneriske virke og i skjæringspunktet mellom tegning og installasjon.

Hun har også deltatt i ulike tverrfaglige teaterprosjekter hvor hun har hatt ansvaret for scenografi og det visuelle. Hun jobber som kunstpedagog ved Bærum kulturskole med undervisningssted ved Henie Onstad Kunstsenter. Her underviser hun elever i tegning, maleri, skulptur, animasjon og landart i aldersgruppen 7 til 19 år. I tillegg holder hun ulike workshop gjennom Den kulturelle skolesekken og i andre sammenhenger. 

Hovedkurs

Dans Kunst Musikk Teater

 

Kursleder: Ingeborg Dugstad Sanders

Hovedmål med workshopen er å vise at alle bevegelser kan bli dans, og at alle kan danse og lage koreografi.
Deltakerne skal arbeide med dans bade som improvisasjon og koreografi, og de skal fokusere på bevegelser som de finner pa selv fremfor at instruktøren lærer dem bevegelser.

Kursleder: Gunnhild Uddu Ystad

Deltakerne skal jobbe med installasjon og rom. Gjennom_ skissearbeid utforskes linjer og bevegelser og hvordan de ulike formene skal vokse opp fra gulvet. Tegning i rom, landskap, storrelsesforhold, gjenbruksmateriale.

Kursleder: Stina Stjern

Her skal deltakerne jobbe med improvisasjon, komposisjon og lydkollasjer gjennom enkle fri-improviserte metoder. De deltakerne som har instrumenter er hjertelig velkomne til a spille med på eget nivå. De som ikke har spilt mye fra før, vil få mulighet til å arbeide med lydproduksjon med stemme og "utradisjonelle «instrumenter".

Kursleder: Mari Moe Krysinska

Kurset fokuserer på skuespill, og å skape en fysisk karakter gjennom ulike teknikker. Ut fra denne karakteren lager vi ulike miljø og situasjoner i møte med de andre kursdeltakerne. Kurset vil gi deg gode verktøy som lett kan brukes senere i teatersammenheng.

Instruktører: Gunnhild Uddu Ystad, Ingeborg Dugstad Sanders, Stina Stjern

Kurssted

Hovedarena for kursene blir Akset- Inderøy kultur og oppvekstsenter. Her vil det også bli felles lunsj med alle gruppene hver dag, barna må ha med egen matpakke eller lunsjpenger til å kjøpe mat i kantina.

 
guro_sh-3.jpg

Lurer du på noe?

Guro Gulstad
Prosjektleder

guro@dansitrondelag.no
+47 924 61 968

Roula Lymniati

roula@dansitrondelag.no
+47 401 92 880