IN-AIR RESIDENS: KOLLEKTIVNI med Line Kanaris og Ingeborg Bjerke Styve

Neste uke har vi dansekunstnerne Line Kanaris og Ingeborg Bjerke Styve fra KOLLEKTIVNI i hus som skal jobbe med en videreutvikling av prosjektet Hidden Treasure Project.

Hidden Treasure Project er sted-spesifikke dansekunststykker som går i møte med kunst og kulturrom, ukjente steder og opplevelser i ulike lokalmiljø. Prosjektet ønsker å finne lokalmiljøets “skjulte skatter” med unike egenskaper og fremheve disse i møte med dansekunst. Hidden Treasure Project hadde premiere i 2019, ved Emanuel Vigelands mausoleum i Oslo. Her samarbeidet Ingeborg og Line med dansekunstner Lilja Björk Haraldsdóttir og sanger Benedicte Edvardsen for å fremheve mausoleets unike romlige egenskaper og 20 sekunders etterklang. Prosjektet var støttet av Norsk Kulturråd og Oslo Kommune. 

Møtet mellom det aktuelle stedet, utøverne og publikummet som deltar står sentralt i arbeidet, og legger sterke føringer for hvordan dansekunstnerne arbeider i studio under residensen. Line Kanaris har selv en forankring til Trøndelag fylke og i videreutviklingen av prosjektet ønsker KOLLEKTIVNI å finne en ny hidden treasure i dette lokalsamfunnet.

Line Kanaris-Klein (f.1992) er en dansekunstner som er oppvokst og basert i Trøndelag. Hun har utdannelse i dansekunst med en 4-årig Bachelor i Dans med integrert PPU fra Universitetet i Stavanger, og en Professionsbachelor i fysioterapi fra Københavns Professionshøjskole. 

Line arbeider som utøvende og medskapende danser, og er co-grunnlegger av dansekunst-kollektivet KOLLEKTIVNI. Hun har et stort interessefelt innenfor dans og helse, og har et ønske om å tilgjengeliggjøre dansen og få mennesker til å utforske og være nysgjerrig på kroppen sin. Hennes kunstneriske arbeid utspringer derfor ofte fra menneskelige kinestetiske- og følelsesmessige opplevelser, hvor møte med dans kan berøre, skape samtale og utfordre. 

Ingeborg Bjerke Styve (f.1991) Er en Oslo-basert dansekunstner oppvokst i Gudbrandsdalen. Hun har utdannelse i dansekunst og koreografi fra Skolen for Samtidsdans og en 4 årig BA i Dans med integrert PPU fra Universitetet i Stavanger. Ingeborg jobber både skapende og utøvende innenfor flere prosjekter og er co- grunnlegger av det skapende dansekunst-kollektivet KOLLEKTIVNI. 

Hennes kunstneriske arbeider springer ofte ut fra kinestetiske opplevelser, ulike oppfatninger av rom og interaktivitet. For øyeblikket interesseres hun veldig av alternative scenerom og sted-spesifikt arbeid. Kunstnerskapet hennes bærer tydelig preg av dette, hvor hun søker etter å utfordre og transformere scenerommet og publikums oppfattelse, opplevelse og interaksjon i det. Videre krysser hennes kunstneriske interesse mange disipliner i tillegg til dans. Hun bruker foto og video som en aktiv del av sin kunstneriske praksis og har jobbet som kinematograf og fotograf ved siden av og innenfor dansekunstarbeidet i flere år. Hennes interesser strekker seg også innenfor felt som visuell kunst, stemmearbeid, teater og sang. På bakgrunn av dette er hun veldig opptatt av interdisiplinært samarbeid med andre kunstnere og anvendelse av ulike felt og disipliner i sine arbeider.