Dansens dager 2021

FILMKONKURRANSE

Hele 24 filmer kom inn til filmkonkurransen vår i 2021!
Filmene viste et bredt og variert utvalg av danseuttrykk fra ulike hjørner av Trøndelag.

Juryen for 2021 besto av:

Sunniva Moen Rørvik, koreograf og danser fra Namsos. For øyeblikket student ved Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance i London.

Victoria Husby, dansekunstner og pedagog fra Levanger. For tiden i gang med en Phd i dansepedagogikk ved Institutt for lærerutdanning ved NTNU.

Jon Filip Fahlstrøm, dansekunstner fra Levanger, bosatt i Oslo. Lang fartstid som danser i blant annet Iceland Dance Company, Carte Blanche, Eastman, AROUNIDANCE, FRIKAR, Panta Rei og Nagelhus Schia Prod.

Vinnere 2021:


Vinner av beste film i klassen profesjonell:

Michael Aspli med filmen «Chrysalis»

Gratulerer med prisen på 5.000 kr!

Juryens begrunnelse:

Vinneren av kategorien profesjonell var den juryen mente var den klart beste cinematiske produksjonen. Filmen er laget i “one take”, noe som krever god forberedelse og presisjon. Location er velvalgt og er med på å underbygge det estetiske uttrykket. I Chrysalis reflekterer Aspli over et pågående kunstnerskap hvor han utforsker rite, transformasjon og egne røtter på en modig og sårbar måte. Han tør å gå for konseptet og det er kun kroppen og materialet som skaper lydbilde i filmen, noe som danner en helhet. Det er god kameraføring og vi som publikum kommer tett på. Chrysalis er et godt utført stykke kunstfilmen som vekker både ubehag og nysgjerrighet.

Vinner av beste film i klassen barn/unge/student/amatør:

Martine Haukø-Johansen og Line Skyttegaard Pedersen med filmen «Walls & Balls»

Gratulerer med prisen på 2.500 kr!

Juryens begrunnelse:

Vinnerne av kategorien amatør skilte seg ut med en dansefilm i et fargerikt og lekent univers. Filmen har et helstøpt konsept, hvor koreografi, kostymer, locations, klipp og musikk henger svært godt sammen og gir et helhetlig uttrykk. De har tatt i bruk filmmediets muligheter på en god måte og filmen er full av overraskelser og artige detaljer. Det er leken bruk at perspektiver og uterommet danner en morsom og utforskende ramme og bevegelsene responderer godt til location. En visuell sukkerbit en blir i godt humør av å se på.

Bonuspris!

Juryen ga også ut en BONUSPRIS rettet mot barn og unge, og den gikk til:
Flatanger kommune og filmen «Vi danser om kapp med sola!»

Gratulerer med prisen på 1000 kr!

Juryens begrunnelse:

En herlig dansefilm med fokus på samhold, fellesskap og glede som har engasjert en hel kommune. Dette underbygger spiriten i Dansens Dager, som har som mål å løfte frem verdien av dansekunst og betydningen dans kan ha for både enkeltindivider og samfunnet. Særlig i en tid som har vært preget av lockdown, avlysninger og isolasjon gir Flatanger Kommunes bidrag en vitamininnsprøytning og håp om lysere tider hvor alle snart kan danse sammen igjen!

Live Strugstad