Siri & Snelle produksjoner Collapsing Distance 2:0

Dans i Trøndelag hadde produksjoen Collapsing Distance 2:0 av Siri & Snelle produksjoner i residens IN AIR ved Turneteatret i Trøndelag i totalt 10 residensdøgn.

Unknown-2.png

Foto: Videocap Vibeke Heide

IN AIR oppholdet inkluderte tilgang på blackbox og tilgangpå kontor, kjøkken mfl. Fellesareal, overnatting, i leilighet på Bjartnes gård reiser og del i leiebil. Siri & Snelle brukte residensperioden til å nedskalere Collapsing Distance til Colapsing Distance 2:0.

How crazy it is that there is a kinetic web that is tethered to the past.

(Johanna Meyer)

Det kommer til et punkt der det er like naturlig å se tilbake som frem. Når dansen må defineres på nytt og det er avgjørende å aktivt kollapse avstanden mellom kunst og arbeid, estetikk og livet, alder og erfaring, det lokale og globale.

Det er da midtlivskvinnen trår frem. Hun som vil at vi skal holde hverandre i hendene mens vi løper, mens vi lytter. Hun som vil ta plass. Hun som ikke vil holde kjeft og ligge i en krok. Gjennom

filtrene mestring, feminisme og poesi byr hun på et krevende nærvær – et aggregat av sanseligheter og persepsjoner. Tål det.

Collapsing Distance hadde premiere januar 2018, og er en frittstående siste del av Siri & Snelles Midtlivstriologi (Grums 2014, Jeg er kosmos, 2016).

KONSEPT & DANS:
Siri Jøntvedt og Snelle Hall

LYSDESIGN:
Evelina Dembacke

LYDDESIGN:
Øystein Moen

KONSULENT ROM/VISUELT:
Elinor Ström

PRODUSENT:
Annika Ostwald

CO PRODUSENT:
Dansens Hus

STØTTET AV:
Norsk kulturråd

Snopp Designbyrå