KLADEISEN

Produksjonen KLADEISEN av Terje Tjøme Mossige var i  residens IN AIR ved Turneteatret i Trøndelags blackbox med totalt 10 residensdager.

Foto: Jon Filip Fahlstrøm

Foto: Jon Filip Fahlstrøm

IN AIR oppholdet inkluderte tilgang på blackbox , kontor, kjøkken mfl. fellesareal, overnatting, i leilighet på Bjartnes gård reiser, diett og leiebil.

Forestillingen, KLADEISEN, er en duo og et abstrakt danserisk verk av og med dansekunstnerne Terje Tjøme Mossige og Marianne Kjærsund. Produksjonen er en utvidelse og fortsettelse av soloforestillingen ”En til en, to, tre, fire eller fem”.

"Med kroppene våre bukserer vi en schvær kladeis. Denne bråker, lager mye tørr lyd. Vi presser, løfter, haler og drar. Vi romsterer. Både den og vi hvelver ukontrollert avgårde. Stopper opp, tørr stillhet. Armene forflytter luft, undersøker nøye og ser på alle detaljene. Fuktige hofter smyger seg mellom kladeisens tørre irrganger. Vi blir som morild, lyser opp, flyter og skyver oss bortover. Hardhendt endrer vi form på kladeisen. River biter av den, plasserer de et sted og sier sannheter til hverandre for å takle livet".

Co-produsent:
DansIT og Dans i Trøndelag

Støttet av:
Norsk kulturråd

Takk til:
Magnus Myhr

Medvirkende:
Terje Tjøme Mossige, Konsept, Utøver
Marianne Kjærsund, Utøver 
Camerat AS , Video 
Eva Grainger, Produsent

Snopp Designbyrå