IN AIR: Elli Isokoski fra Finland i gjesteopphold

I uke 24 og 25 har vi besøk av dansekunstner Elli Isokoski.
Elli er en finsk dansekunstner med en bred inngang til dansen og med en særskilt kompetanse på å utvikle dansekunstprosjekter med og for eldre. Dans i Trøndelag er blitt kjent med Elli gjennom de to nordiske nettverkene; Rethink aging - Nordic og Dance a lifelong expression, som begge er støttet av Nordic Culture Point. I 2023 har vi invitert Elli på tre ulike gjesteopphold gjennom vår residensordning IN AIR, med støtte fra Kulturrådet.

 

Foto: Johannes Romppanen

Under gjesteoppholdet i uke 24 og 25 vil Elli gjennomføre ett miniseminar ved Nord Universitet, i tett samarbeid med Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg.
Elli vil også dele erfaringer, kunnskap og praktiske verktøy med Dans i Trøndelag og lokale profesjonelle dansere, hvor vi etterfølgende vil besøke Verdal bo- og behandlingssenter.

 
Foto:  Xaris Miller

Foto: Xaris Miller

Foto: Alexandra Dahlen


Elli Isokoski er en finsk dansekunstner og siden 2002 har hun arbeidet med dans for eldre. Hun har en bred inngang til dansen og jobber både som utøver, lærer, samfunnskunstner og produsent. Isokoski er grunnlegger og kunstnerisk leder for Myrskyryhmä kunstgruppe. Isokoskis visjon er å utvidde tilgangen til dans for pensjonister og eldre. Hun brenner for å fremme ulikeartede kropper i kunsten og fremme seniorer som kreative agenter. Arbeidet hennes med eldre begynte med danseforestillinger på omsorgsbaser.
Hennes praksis har siden utviklet seg til å omfatte deltakende workshops for seniorer, kunstnere og helsepersonell, inkluderende dansevideoprosjekter og kunstopphold i omsorgsbaser.